Erik


Als we met elkaar aan de slag gaan, dan voelt jouw onderneming ook als "mijn onderneming". Dat gaat vanzelf; daar kan en ga ik niets aan doen.

Het is de drive die mij helpt er een succes van te maken!

Listen with the intent to understand, not the intent to reply.

Hobbies

Begeleider

Ervaring

Na mijn natuurkunde studie heb ik een aantal jaren technisch werk gedaan. Daarna ben ik -via technisch-commerciële functies- opgeschoven naar algemene bedrijfsvoering en het leiden en motiveren van compacte teams. Eerst in dienst van multinationals, daarna met mijn eigen bedrijf. In 2015 heb ik de overstap gemaakt: inspireren en begeleiden van professionals die "de volgende" stap willen maken met hun onderneming.


Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd “over de rand” gekeken. Opleidingen afgerond op het gebied van professionele communicatie, persoonlijk leiderschap, NLP, systemisch werk.

Masterclasses gevolgd van Alex Osterwalder, Edward de Bono, Tom Peters, Stephen Covey, Robert Kaplan, Marshall Goldman.

En, workshops over het functioneren van management teams, mezelf, social media, ....

“Mensen doen het liefst zaken met mensen”, dat geldt voor mijn zakelijke -maar ook persoonlijke- leven. Een gesprek aangaan en met warmte en aandacht luisteren. Met een glimlach kunnen genieten van de verschillen tussen mensen. Juist mét gebruikmaking van die verschillen kun je gezamenlijk bijzondere dingen bereiken…


Als begeleider begin ik met hoofd- en bijzaken te scheiden met ruimte om het ook “vanuit een andere hoek te bekijken”. Om daarna met focus en energie de koe bij de horens te vatten. Mijn pragmatische instelling helpt daarbij om vlot resultaten te halen zonder al te veel “mooimakerij”.


Ik ben eerlijk, duidelijk en transparant. Met respect en helderheid, met energie en met humor, vasthoudend maar niet dogmatisch, met de menselijke maat én “met een tandje erbij”.

Als hobby fotografeer ik graag landschappen en luchten. Een ander standpunt in dezelfde “werkelijkheid” levert een ander plaatje op. In het “echte” leven is het niet anders… Een foto kan een verhaal vertellen: klik maar eens op de foto's van deze site...


Ik ben graag bezig en ik ben graag buiten: tijdens een rondje golf kan ik die twee mooi combineren. Om daarna op "hole 19" bij te praten met m'n flightgenoten.


Daarnaast heb ik een passie voor techniek, of het nu een complexe machine is die ongelooflijke dingen kan of een super simpel vormgegeven ding dat precies dát doet waarvoor het bedoeld is.

Het is vaak verleidelijk om ervoor te springen: het zelf te doen omdat het resultaat dan "het best" is.

Maar wat als je je team het op hún manier laat doen? Zij zijn met meer...

" Erik's work in the Photonics community is well known and respected. His company, ... , is a leader in the European photonics market. Always a pleasure to work with! "


Amy Eskilson, Thorlabs

" .... we named a conference room after him....  an honor fitting to Erik who is a great advocate of personal contact and approach! "


Dick Moerman, PI Benelux

" Erik wacht, luistert, hoort en begrijpt voordat hij praat, zegt en adviseert.

Vrij van ego kruipt hij in de huid van de klant. Niet vanuit een spel, maar vanuit oprechte interesse.

Onze samenwerking was zeer plezierig en leerzaam. "


Nick Wilderink, Nectar3D

" ...Vol onverwachte kanten en talenten. Je verrijkt je omgeving. "


Sander Reinalda, Phoenix Opleidingen

Ervaringsdeskundigen ;-)

kennismaken

Stephen Covey

Betrokken